AWE's release of HELL OF THE LIVING DEAD with my booklet is out in stores and so far I've seen two reviews (in Danish):
Bookletten er forfattet af gyser-aficionadoen Jack J., der entusiastisk fortæller om Mattei og hans film. Det er interessant læsning skrevet med et glimt i øjet – herligt!
- Kristian Jensen, On-Z.dk
Nu er der vist ikke mange, der vil hævde, at Bruno Mattei var en fremragende filmmager (selv om Jack Jensen i dvd'ens booklet trods alt giver ham et par skulderklap for at have holdt ud som horror-instruktør - også efter at mange andre italienere i branchen havde givet op).
- Søren Jacobsen, Skræk og Rædsel
For the full reviews go here: On-Z.dk and Skræk og Rædsel.
Wednesday, 15 September 2010
Tuesday, 13 July 2010
"Hell of the Living Dead" booklet
Thursday, 13 May 2010
Never published!
Here's the cover for an issue of Banned in Britain that I never published. Cool cover, lazy editor. LOL. The film on the cover is the Indonesian MAKHLUK DARI KUBUR.
This is a reposting. To see the original post (including comments) go here. Click scan for bigger size.
PS: And no, there's no issue #3.
Review: Stay Sick! #3 (Uncut.dk, 2002)
This copy omits the pictures. The original review is published here.
by Caspar Vang
VELKOMMEN TIL FANATISMENS MØRKE
Stay Sick! Magasine #3 Januar 2002
Red.: Jack Jensen
Vejl.: pris 30 kr. (Ålborg 70,-). 80 S., A-5, S/H
Ovenstående er direkte citeret fra lederen til det fantastiske fanzine Stay Sick! Magazine #3. Det er i øvrigt åbningen til ethvert af de indtil videre 3 hele numre, der har givet os filmfans, samt andre hærdede og fornuftige mennesker, adgang til redaktør Jack Jensens verden. Citatet kunne også opfattes som en slags kampråb for, hvad redaktøren selv kalder "Djævleøens bedste psykotroniske filmblad". Med Jacks ord og hylende morsomme sans for selvforherligende og selvpromoverende attitude, er bladet altså nu blevet forvandlet til Djævleøens 'bedste' efter at hans fanzine, siden sidste nummer, har fået selskab af Sjællands 'nye' zine, Henrik Larsens Obskuriøst, der på omslaget kaldes: "Djævleøens eneste psykotroniske filmblad i farver".
Og det er ikke kun legen med ordene som Jensen og Larsens blade har tilfælles. Foruden at de hver især skriver i hinandens zines, til dels deler skribenter og havde bakset en stand sammen på den nyligt afholdte filmmesse i Nørrebrohallen, er indflydelsen fra redaktørkollegaerne imellem stærkt mærkbar, om end den trækker mere i retning af Obskuriøst end omvendt. Det har jeg valgt at se positivt på, eftersom de hver især er entusiastiske, fornuftige og behagelige mennesker, med hver deres særheder og vaner, der fint kan supplere den andens arbejde. Dette betyder desværre også at Stay Sick! #3 er mindre fokuseret, og målrettet, end nr. 1 og 2 der i høj grad lugtede entydigt af Jack! Den gæve Hr. Jensen har ligesom i de forrige numre (og givetvis også dem fremover) fungeret som redaktør, men det virker som om at han har haft sværere ved at udfylde sin rolle som redaktør og fundet en rød tråd i bladet - ud over hans fandenivoldske stil, jeg godt nok holder af, men visse steder kan virke en smule repeterende. Bladets sjæl og ånd er der altså intet i vejen med, men redaktøren har tilsyneladende haft svært ved at vælge og vrage mellem skidt og kanel. Ligesom hans skribenter nok har haft helt frie hænder til at skrive om hvad der passede dem. Med andre ord så er der, på godt og ondt, i tredje nr. større spredning på materialet, end i de to første. Et par steder halter kvaliteten af det medbragte materiale også en smule hvilket ligeledes bærer præg af Hr. Jensen måske har haft mere travlt med at bakse et færdigt blad sammen, end et helstøbt.
Bladets uden tvivl lækreste artikel tager afsæt i 'Den knaldhårde danske ungdomsfilm Stenbroens Helte' og handler om den stort set glemte danske instruktør Poul Nyrup - af samtidens kritikere kaldt Danmarks dårligste og uartigste filmmand. Heri viser Jack Jensen virkelig sit værd som filmskribent og brillerer med et overblik som ellers kun hører de største genreskribenter til - masser af afstikkere, men lige så hurtigt tilbage på sporet. Ærgerligt at Jack har udeladt reviews af de enkelte film, men så har vi da noget at glæde os til. Foruden de sædvanlige reviews af genrefilm lige fra mesterværker, som Man Bites Dog til ubrugeligt lort som Søn af det onde - To Die For 2, finder vi velskrevne artikler fra en række af zine-scenens ubestridte kæmper! Foruden den førnævnte Hr. Larsen, der (pr. e-mail) interviewer peplumkongen Gordon Mitchell i et til tider ret morsomt interview, finder vi en glimrende opremsning om zombiefilm på DVD fra altid bundfornuftige Torben Simonsen, der viser at han har fat i den rette ende af filmsamleriets evige problematik. Hans hjerte banker for filmene, men hvorfor nøjes med en lorte-pan&scannet-gennemdubbet og skamcensureret version af alle tiders dårligste zombiefilm, når man kan få herligheden på en sprød, letterboxed og total vild skive? Jesper Moerch fortæller, med tænderskærende præcision, historien om "The Wisconsin Ghoul" Ed Gein, der har fået en lille række film baseret på sine udskejelser, og leverer en række makabre jokes, der med sikkerhed ikke får nogen med hjem i kanen, skulle man være så optimistisk at bruge dem som pick up lines. Moerch har mærkelig nok ikke medtaget den eneste ægte Gein-film, Psykopaten Ed Gein, der er at finde på de magre danske videohylder for tiden. Men ok, artiklen er et færdigskrevet efterladenskab fra det sidste nr. af Inferno, og som sådan vældig god, selvom det givetvis er den sidste rest vi ser fra dén side. I fravær af hans eget Mondo Franko, leverer Frank Brahe en overraskende sober og seriøs gennemgang af de mange mediers behandling af Poes novelle "Husets Ushers fald" - fra novelle, over filmatisering af Corman, til Gru-tegneserie. Thomas Winthers akavede og underligt usikre artikel "Lad os se på nogle regler", trækker Halloween-filmserien gennem et 'regelsæt' - med fundament i de overfladiske regler for genren, som etableres af Scream-fyren, som han kaldes. De såkaldte regler konkluderer, at i del tre er alt tilladt, hvilket stemmer fint overens med Halloween - Season of the Witch, der nok er seriens mærkeligste film - fint nok, men Winther konkluderer, mærkeligt nok, at 3eren ud fra det regelsæt, han selv forsøger at efterprøve, slet ikke hænger sammen med de tidligere. Det tror da pokker, hvis alt er tilladt, som der nu teoretiseres.
Men Stay Sick! #3 er ikke udelukkende filmmateriale, desværre.... Bernie Wrightson-artiklen af Martin Weinreich, er dette nummers tegneserieartikel og som sådan velskrevet, men dens berettigelse i et "filmblad", som det kaldes på forsiden, kan diskuteres. Personligt syntes jeg det går an, mens det ser anderledes ud med musikanmeldelserne og den gonzo-journalistiske artikel "Lou Smiler Dagligt til mig!" af Nils Markvardsen, der nok må betegnes som overflødige i filmsammenhæng. Mest fordi Lou Reed og Joy Division er kunstner(e), der hver især er skrevet meget og bedre om, så mon ikke Stay Sick! skulle bruge pladsen på hvad bladet nu engang ér bedst til; filmreviews og artikler. Læserbrevene vil jeg undlade at kommentere bortset fra at det er for meget at bruge over én side på opdigtede Søfterier. Dvs. samlebåndslæserbreve med oprindelse i Søften ved Århus, der med garanti er udtænkt af Frank Brahe.
Redaktør Jack Jensen har altså, med slinger og kursafvigelser, alligevel gjort det umulige: Ikke alene har han bedrevet et magasin der, tager man indholdet i betragtning, er uhørt billigt og som giver baghjul til de fleste danske livsstilsmagasiner (ja, jeg vil hellere læse om hvordan man sammenklasker et stykke toast med bacon og spejlæg, end at belæres om hvordan man scorer med østers og dyr hvidvin) og filmblade af ren og skær entusiasme, videbegærlighed, rå attitude og sprudlende energi - han har lavet et blad der fint supplerer hans i forvejen skelsættende første to numre af den for undertegnede mest fornøjelige fanzinelæsning i mands minde (Inferno tæller ikke – det er et filmmagasin). Og for det får man lyst til at give ham et kæmpe kram og kysse hans skaldede isse. Bladets personlighed, attitude og sjæl er intakt og strammes der lidt op om indholdet - fra redaktørens side forstås - kan det uden tvivl blive "Danmarks bedste psykotroniske filmblad".
Vang (februar 2002)
by Caspar Vang
VELKOMMEN TIL FANATISMENS MØRKE
Stay Sick! Magasine #3 Januar 2002
Red.: Jack Jensen
Vejl.: pris 30 kr. (Ålborg 70,-). 80 S., A-5, S/H
Ovenstående er direkte citeret fra lederen til det fantastiske fanzine Stay Sick! Magazine #3. Det er i øvrigt åbningen til ethvert af de indtil videre 3 hele numre, der har givet os filmfans, samt andre hærdede og fornuftige mennesker, adgang til redaktør Jack Jensens verden. Citatet kunne også opfattes som en slags kampråb for, hvad redaktøren selv kalder "Djævleøens bedste psykotroniske filmblad". Med Jacks ord og hylende morsomme sans for selvforherligende og selvpromoverende attitude, er bladet altså nu blevet forvandlet til Djævleøens 'bedste' efter at hans fanzine, siden sidste nummer, har fået selskab af Sjællands 'nye' zine, Henrik Larsens Obskuriøst, der på omslaget kaldes: "Djævleøens eneste psykotroniske filmblad i farver".
Og det er ikke kun legen med ordene som Jensen og Larsens blade har tilfælles. Foruden at de hver især skriver i hinandens zines, til dels deler skribenter og havde bakset en stand sammen på den nyligt afholdte filmmesse i Nørrebrohallen, er indflydelsen fra redaktørkollegaerne imellem stærkt mærkbar, om end den trækker mere i retning af Obskuriøst end omvendt. Det har jeg valgt at se positivt på, eftersom de hver især er entusiastiske, fornuftige og behagelige mennesker, med hver deres særheder og vaner, der fint kan supplere den andens arbejde. Dette betyder desværre også at Stay Sick! #3 er mindre fokuseret, og målrettet, end nr. 1 og 2 der i høj grad lugtede entydigt af Jack! Den gæve Hr. Jensen har ligesom i de forrige numre (og givetvis også dem fremover) fungeret som redaktør, men det virker som om at han har haft sværere ved at udfylde sin rolle som redaktør og fundet en rød tråd i bladet - ud over hans fandenivoldske stil, jeg godt nok holder af, men visse steder kan virke en smule repeterende. Bladets sjæl og ånd er der altså intet i vejen med, men redaktøren har tilsyneladende haft svært ved at vælge og vrage mellem skidt og kanel. Ligesom hans skribenter nok har haft helt frie hænder til at skrive om hvad der passede dem. Med andre ord så er der, på godt og ondt, i tredje nr. større spredning på materialet, end i de to første. Et par steder halter kvaliteten af det medbragte materiale også en smule hvilket ligeledes bærer præg af Hr. Jensen måske har haft mere travlt med at bakse et færdigt blad sammen, end et helstøbt.
Bladets uden tvivl lækreste artikel tager afsæt i 'Den knaldhårde danske ungdomsfilm Stenbroens Helte' og handler om den stort set glemte danske instruktør Poul Nyrup - af samtidens kritikere kaldt Danmarks dårligste og uartigste filmmand. Heri viser Jack Jensen virkelig sit værd som filmskribent og brillerer med et overblik som ellers kun hører de største genreskribenter til - masser af afstikkere, men lige så hurtigt tilbage på sporet. Ærgerligt at Jack har udeladt reviews af de enkelte film, men så har vi da noget at glæde os til. Foruden de sædvanlige reviews af genrefilm lige fra mesterværker, som Man Bites Dog til ubrugeligt lort som Søn af det onde - To Die For 2, finder vi velskrevne artikler fra en række af zine-scenens ubestridte kæmper! Foruden den førnævnte Hr. Larsen, der (pr. e-mail) interviewer peplumkongen Gordon Mitchell i et til tider ret morsomt interview, finder vi en glimrende opremsning om zombiefilm på DVD fra altid bundfornuftige Torben Simonsen, der viser at han har fat i den rette ende af filmsamleriets evige problematik. Hans hjerte banker for filmene, men hvorfor nøjes med en lorte-pan&scannet-gennemdubbet og skamcensureret version af alle tiders dårligste zombiefilm, når man kan få herligheden på en sprød, letterboxed og total vild skive? Jesper Moerch fortæller, med tænderskærende præcision, historien om "The Wisconsin Ghoul" Ed Gein, der har fået en lille række film baseret på sine udskejelser, og leverer en række makabre jokes, der med sikkerhed ikke får nogen med hjem i kanen, skulle man være så optimistisk at bruge dem som pick up lines. Moerch har mærkelig nok ikke medtaget den eneste ægte Gein-film, Psykopaten Ed Gein, der er at finde på de magre danske videohylder for tiden. Men ok, artiklen er et færdigskrevet efterladenskab fra det sidste nr. af Inferno, og som sådan vældig god, selvom det givetvis er den sidste rest vi ser fra dén side. I fravær af hans eget Mondo Franko, leverer Frank Brahe en overraskende sober og seriøs gennemgang af de mange mediers behandling af Poes novelle "Husets Ushers fald" - fra novelle, over filmatisering af Corman, til Gru-tegneserie. Thomas Winthers akavede og underligt usikre artikel "Lad os se på nogle regler", trækker Halloween-filmserien gennem et 'regelsæt' - med fundament i de overfladiske regler for genren, som etableres af Scream-fyren, som han kaldes. De såkaldte regler konkluderer, at i del tre er alt tilladt, hvilket stemmer fint overens med Halloween - Season of the Witch, der nok er seriens mærkeligste film - fint nok, men Winther konkluderer, mærkeligt nok, at 3eren ud fra det regelsæt, han selv forsøger at efterprøve, slet ikke hænger sammen med de tidligere. Det tror da pokker, hvis alt er tilladt, som der nu teoretiseres.
Men Stay Sick! #3 er ikke udelukkende filmmateriale, desværre.... Bernie Wrightson-artiklen af Martin Weinreich, er dette nummers tegneserieartikel og som sådan velskrevet, men dens berettigelse i et "filmblad", som det kaldes på forsiden, kan diskuteres. Personligt syntes jeg det går an, mens det ser anderledes ud med musikanmeldelserne og den gonzo-journalistiske artikel "Lou Smiler Dagligt til mig!" af Nils Markvardsen, der nok må betegnes som overflødige i filmsammenhæng. Mest fordi Lou Reed og Joy Division er kunstner(e), der hver især er skrevet meget og bedre om, så mon ikke Stay Sick! skulle bruge pladsen på hvad bladet nu engang ér bedst til; filmreviews og artikler. Læserbrevene vil jeg undlade at kommentere bortset fra at det er for meget at bruge over én side på opdigtede Søfterier. Dvs. samlebåndslæserbreve med oprindelse i Søften ved Århus, der med garanti er udtænkt af Frank Brahe.
Redaktør Jack Jensen har altså, med slinger og kursafvigelser, alligevel gjort det umulige: Ikke alene har han bedrevet et magasin der, tager man indholdet i betragtning, er uhørt billigt og som giver baghjul til de fleste danske livsstilsmagasiner (ja, jeg vil hellere læse om hvordan man sammenklasker et stykke toast med bacon og spejlæg, end at belæres om hvordan man scorer med østers og dyr hvidvin) og filmblade af ren og skær entusiasme, videbegærlighed, rå attitude og sprudlende energi - han har lavet et blad der fint supplerer hans i forvejen skelsættende første to numre af den for undertegnede mest fornøjelige fanzinelæsning i mands minde (Inferno tæller ikke – det er et filmmagasin). Og for det får man lyst til at give ham et kæmpe kram og kysse hans skaldede isse. Bladets personlighed, attitude og sjæl er intakt og strammes der lidt op om indholdet - fra redaktørens side forstås - kan det uden tvivl blive "Danmarks bedste psykotroniske filmblad".
Vang (februar 2002)
Review: Stay Sick! #2 (Uncut.dk, 2001)
This copy omits the pictures. The original review is published here.
SPLATTER, TEGNESERIER & ROCK 'N' ROLL !
Stay Sick! Magazine #2 april 2001 Red.: Jack Jensen Vejl.: pris 50 kr. 36 S., A-4, S/H
Stay Sick! Magazine #2 april 2001 Red.: Jack Jensen Vejl.: pris 50 kr. 36 S., A-4, S/H
Jack Jensen har brudt vanen !, og har udgivet et nr. 2 for første gang (hans tidligere udgivelser Banned in Brittain og Horror film på Dansk TV Indeks gik ind efter første nr.), ydermere er bladet vokset betydeligt i størrelsen, og er derfor (sammen med det nu nedlagte Mondo Franko) det første danske film-fanzine siden Inferno der udkommer i A-4 format. Apropos Inferno, udgjordes næsten halvdelen af Stay Sick! 1# af ubrugte bidrag til Inferno #12, der jo aldrig udkom, og man kunne derfor frygte om bladet nu var i stand til at holde den høje standard fra første nr., nu hvor Inferno materialet var opbrugt. Den eventuelle tvivl bliver dog straks gjort til skamme når bladet åbnes, for der er faktisk tale om en klar forbedring fra #1. Vel var både Inferno materialet, samt det originale SS materiale godt, men man så en klar forskel, hvad der ikke gjorde bladet så helstøbt som nr. 2.
Med #2, derimod, præsenteres en, i dansk regi, helt ny stil. Jack Jensen blander ufortrødent det vanlige film-materiale med musik-anmeldelser, tegneserie-artikler, og en enkelt horror-novelle, og samler det hele under en selvironisk "fuck-mainstream" attitude. Bladet indledes med den, efterhånden, vanlige lange leder, hvor Jack Jensen viser sin uovertrufne evne til at snakke/skrive i en uendelighed, om alting og ingenting, noget der efter min mening giver bladet både nerve og sjæl, men det skal der nok være delte meninger om. Undergrunds-small talken fortsættes i en beretning om det allerede historiske "fanzine/film" træf i den Århusianske filmklub Slagtehal 3 (et træf der resulterede i at undertegnede nu har Martin Weinreichs kærestes mentale sammenbrud på samvittigheden, men det er en anden, og langt mere "lummer" historie…). Stay Sicks nyhedssektion er ganske rigtigt "grøn af mug", men ikke mindre vedkommende af den grund, på to sider gennemgår Jack J. nogle af de nyeste (og ikke så nye) video udgivelser i Danevang og raser over dårlige formater, samt censur, og det kan man jo kun være enig i !
Skribent veteranen Frank Brahe (Bloody Darlings og Mondo Franko) har kreeret en yderst læseværdig artikel om en af undertegnedes favorit-tegnere, amerikanske Richard Corben, og redaktøren fortsætter af samme spor med en artikel om filmatiseringer af tegneserier, med anmeldelser af Vampirella og Blade. Jens Kofoed-Pihl, fra garagebandet Hellroute 16, samt forfatter af bogen Kitch, Camp og John Waters, har leveret en genbrugsartikkel (oprindelig trykt i et tysk fanzine) om Gutter Island Festivalen, en garage/punk/rock event i Vordingborg, hyggelig læsning, også selvom om det er på engelsk. Mindre hyggeligt er dog Metin Vardar's horror novelle med splatter elementer, Mareridtet, der desværre fremstår som alt for Brett Easton Ellis inspireret til at være egentlig nævneværdig. Derudover byder Stay Sick! På den sædvanlige blandede landhandel af anmeldelser af diverse mærkelige og psykotroniske film, samt en to-siders gennemgang af relevante danske fanzines (plus et norsk). Til sidst må nævnes Jack J.'s egen artikel der så flot proklamere at være en introduktion til splatterfilm for begyndere, men som tværtimod er en garvet fans sentimentale tilbageblik, den må dog under alle omstændigheder tilkendes stor underholdningsværdi. Artiklen er i øvrigt, som andet fra Jacks hånd, skrevet uden afsnitsindeling, hvad der gør læsningen til en noget…forpustende oplevelse. Som tidligere nævnt har Stay Sick! Med #2 fundet sin helt egen stil, og det kan derfor ærgre lidt at der er brugt 3½ side på materiale, der allerede er at finde på IMDB, og som tilmed er på engelsk, det havde klædt bladet bedre om Kofoed-Pihl havde kreeret noget nyt, men måske næste gang?
Til slut vil jeg fremhæve bladets gennemførte layout, og især forsiden. Det er ganske simpelt noget af det bedste der længe er set på den danske bladscene. Her undgås behændigt både det kedelige "computer layout" (masser af "grå kasser" og vandmærker, som mange forfalder til at voldtage godt materiale med), samt den "klippe/klistre" stil der prægede Banned in Brittain, og som hurtigt bliver både kedelig og begrænsende. I stedet er skabt en slags unik hybrid af de to stilarter, hvad der resultere i et tiltrængt frisk pust, godt gået Jack!
I øvrigt; Jack, Querak er udgivet fra Video International! Bare lige så du ved det…
Ovesen (maj 2001)
Review: Stay Sick! #1 (Uncut.dk, 2000)
This copy omits the pictures. The original review is published here.
GAMLE INFERNO LÆSERE KAN FORTSÆTTE HER
Stay Sick! Magazine #1, Juni 2000
Red.: Jack Jensen
Vejl. pris: 30,- kr. 68 sider, A5 S/H.
Endnu et (suk) dansk (suk) fanzine sukker du sikkert (suk)..... ganske rigtigt og af den slags hvor parolen står på den evige kamp for letterbox format, overvågning af censurklip og anmeldelser af de mest obskure film som man kan støve op på markeder, i gamle ildelugtende brugtforretninger og rodekasser. Har Danmark virkelig brug for flere fanzines på den allerede veloplyste zine-himmel? Svaret er ganske enkelt... ja; fanzines kan ingen filmfan få nok af, og når de er så velskrevne som det har vist sig at Stay Sick! er så kan der ikke herske nogen tvivl. Stay Sick! leverer en herlig, måske en anelse indforstået, kalejdoskopisk rejse ind i b-filmenes betagende verden, hvilket udarter sig i en anbefalelsesværdig blanding af Tim Lucas' Video Watchdog, Michael Weldons Psychotronic Magazine (givetvis den største inspirationskilde), Lars von H og Chas. Baluns hyper-maniske skrivestil og gode gamle Inferno.
"Gamle Inferno læsere kan fortsætte her", skriver Stay Sick!s redaktør Jack Jensen på omslaget af sin seneste film-udgydelse (5 år efter det berygtede fanzine Banned in Britain, som undertegnede desværre ikke har haft fornøjelsen af at granske igennem), men blot 3 sider inde afslører Hr. Jensen at der blot er tale om reklamegas - og alligevel ikke, for på siderne af Stay Sick! finder læseren det materiale som allerede var skrevet til nr. 12 (serial killer special) af det desværre hedengangne film-mag Inferno. Og ganske rigtig, med en mindre akademisk og mere anarkistisk tone til forskel, tager Jack Jensen, Torben Simonsen, Frank Brahe, Simon Nielsen, Henrik Rytter og Sverre H. Kristensen (R.I.P.) fat hvor Inferno i sin tid slap. Under omstændigheder som i øvrigt er omtale i en informativ artikel om bladets undergang. Det nye stof består primært af Jack Jensens skriblerier og anmeldelser (på dansk) af vildt forskellige film (og genrer) som eksempelvis Texas Chainsaw Massacre, The Body Snatcher, Blazing Magnum, The French Sex Murders, D-Dag, Queruak og Hong Kong ruller (asian flicks på DK-kassette), fanzine-anmeldelser (BD og Absurd) og endelig tegneserier (hvilket efter min mening er det mest uinteressante bladet har at byde på) - leveret med en selvironi, humor og bredtfavnende viden. Hr. Jensens selvironi (en kvalitet som få danske fanzine skribenter er i besiddelse af i samme grad som denne redaktør) stilles fuldt til skue i hans omfattende anmeldelse af danske Saluts udgivelse af Day of the Dead, hvor han i et forsøg på at spotte censurklip i den danske salgskassette, opdager at den 'amerikanske' (viser sig at være bastard engelsk!!!) version han gennem ti år har forgudet - faktisk er censureret - og at den danske er komplet. Artikler som tilsyneladende har oprindelse i Infernos aldrig udgivne 12.mag inkluderer meget velskrevne artikler om mexicansk films store stygge ulv: José Mojica Marins (Coffin Joe) (af Torben Simonsen), Den sidste orient express (af Henrik Rytter) med længere anmeldelser af film end Infernos express af samme navn og en fin gennemgang af Charles Manson inspirerede film.
Som man nok allerede har gættet er der med Stay Sick! tale om en god gang roden rundt i de forlængst afskrevne kassetter som den danske video skat og amerikanske video selskaber som Something Weird kan byde på, langt nede i film mediets underliv. Har man hang til fanzines på dansk (de meste af bladet er) er der ikke brug for længere betænkningstid, for bladet er ganske enkelt et 'must' for kendere. For nybegyndere, som holder sig tilbage med at investere i herligheden pga. den ofte for indforståede tone, er der ikke andet at sige end... hæng bare i, et eller andet sted skal I jo starte og det er slet ikke nødvendigt med en omfattende filmviden, bare entusiasmen og kærlighed til trash-flicks er til stede. Og mon ikke der sidder nogen og sveder i Esbjerg og Ålborg, nu da danmarks måske bedste fanzines har fået en hård konkurrent, der giver underholdende og informative anmeldelser, leverer - med smittende entusiasme, viden om underlødige film og holder forfriskende igen med de verbale og infantile øretæver til sine fanzine brødre, som i længere tid har præget dansk fanzine-kultur. Om den næste udgivelse fra Jack Jensen så kan holde den usædvanlige høje standart, når der ikke er mere overskuds-Inferno-materiale at hente af, kan vi kun håbe.
Vang (juli 2000)
Subscribe to:
Posts (Atom)